Ziraat Bankası Emeklilik 2020

Emeklilik tüm insanlar için son derece önemli bir konudur. Daha çalışırken planlanan emeklilik durumu geleceğin teminat altına alınması anlamına gelir. Bu noktada birçok kişi bireysel emekliliğin önemini fark ederek başvurularda bulunmaktadır. Ziraat Bankası Emeklilik 2020 Bireysel Emeklilik Sistemi ile müşterileri için yaşam boyunca standartlarını yüksek tutmaları için fırsat tanımaktadır. Yapılacak olan düzenli tasarrufları emeklilik yatırım fonlarında değerlendirerek emeklilik geldiğinde ek gelir elde edilmesi mümkün olacaktır.

Ziraat Bankası Emeklilik 2020 Yılı Bireysel Emeklilik Avantajları

Ziraat Bankası emeklilik 2020 avantajlarına bakılacak olduğunda:

  • Bireysel Emeklilik Sistemine dahil olan müşteriler yapılan tasarruflar için vergi mükellefi olup olmamalarına dikkat edilmeksizin %25 oranında devlet katkısı alabilmektedir.
  • Emekli kişinin tercihi doğrultusunda katkı pay tutarları banka hesabından ya da kredi kartından düzenli olarak tahsil edilmektedir.
  • Kişiler belirlenen tutara ek katkı payı ödemek istediklerinde de ödeme yapabilmektedir.
  • Emeklilik payı yılda 4 kez değişebiliyorken fon dağılımı da yılda 6 kez değişebilmektedir.
  • Kişilerin birikimleri uzman portföy yöneticileri tarafından yönetilen fonlarda değerlendirilmektedir.
  • Takibe her daim açık olan sistem izlenimlerini internet şubesinden yapabilmek mümkündür.
  • Güvenli bir sistem olan Ziraat Bankası Emeklilik 2018 yılı için de T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Bağımsız Denetim Şirketi ve Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından denetlenmektedir.
  • Fon ve portföy yönetim faaliyetleri ise Sermaye Piyasası Kurulu tarafından takip edilmektedir.

Tüm bu detaylar Ziraat Bankası emeklilik 2020 yılı için Bireysel Emeklilik alanında öngörülen avantajlardır.

Ziraat Bankası Emeklilik 2020 Yılı Kapsamında Nasıl Emekli Olabilirim?

Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamında emekli olabilmek için sisteme giriş yapıldığı tarihten itibaren minimum 10 yıl sistemde kalınması ve 56 yaşın doldurulması gerekmektedir. Gereken şartların doldurulması sonrasında emeklilik hakkının başka tarihte kullanılması da mümkündür. Birden fazla emeklilik hakkı elde etmiş kişilerin tüm hesaplarını birleştirmesi gerekmektedir. Emekliliğe hak kazanarak hesaptaki parasını almak isteyen kişilerin 3 farklı yöntemle ödemeleri yapılmaktadır. Bunlar:

  1. Toplu para alımı-defaten ödeme,
  2. Programlı geri ödeme,
  3. Yıllık gelir şeklinde sıralanabilmektedir.

Toplu ödemelerde biriken para bir defada çekilerek emekli kişiye verilir. Programlı geri ödeme seçeneğinde ise; aylık, üç aylık, altı aylık ya da yıllık dönemlerde düzenli ödemeler yapılır. Yıllık gelir sigortasında da; bir şirket ile yapılan sigorta sözleşmesi uyarınca maaş bağlanması söz konusu olur. Ziraat Bankası emeklilik 2020 yılı birikim alımları bu şekilde gerçekleşebilmektedir.

Ziraat Bankası Emeklilik 2020 Yılı Bireysel Emeklilik Hakkını Kazanmadan Sistemden Nasıl Çıkılır?

Ziraat Bankası emeklilik 2020 yılı için Bireysel Emeklilik sisteminden çıkmak isteyen müşterilerin istedikleri zaman sistemden ayrılmaları mümkündür. Çıkış sırasında elde edilecek olan tutar üzerinden stopaj kesintisi yapılmaktadır. Yatırım getirisine isabet eden tutarda gidilecek kesinti şu şekildedir:

  • Sistemden emeklilik hakkı elde eden ya da vefat gibi mağduriyet gibi durumlardan dolayı ayrılacak olan kişilerden %5,
  • Sistemde 10 yıl katkı payı ödeyen ve emeklilik hakkı elde etmeden ayrılan kişiler için %10,
  • Sistemde 10 yıldan az kalan ve katkı payı ödeyerek ayrılan müşteriler için %15 stopaj kesintisi yapılmaktadır.

Ziraat Bankası Emeklilik 2020 Yılı Devlet Katkısı

Ziraat Bankası emeklilik 2020 yılı için yapılan yeni düzenlemeler kapsamında emeklilik hesabına yatırılan her katkı payı için ücretin %25’ine denk gelen tutar devlet katkısı olarak yatırılmaktadır. Devlet uygulaması sayesinde birikimlerin daha fazla çoğalması sağlanmaktadır. Örnek vermek gerekirse; aylık 100 TL yatırıldığı varsayılırsa devletin de 25 TL ek tutar katkısı yatırması sonucunda gelir 125 TL olmaktadır. 500 TL yatırılması durumunda da 125 TL katkı payı veren devlet paranın toplamda 625 TL olmasını sağlamaktadır.

Ziraat Bankası Emeklilik 2020 Protokolü İmzalandı

Ziraat Bankası 2020 yılı itibari ile emekliliği hak eden ancak SGK’ya birikmiş borçları, doğum borçlanması ya da askerlik gibi nedenlerle borçlarını ödeyememiş kişiler için SDK ile protokol imzaladı. Sigortalarını ödeme imkanı bulamayan kişiler için uygun koşullar göz önüne alınarak kredi kullandırılması mümkün hale geliyor. Ziraat Bankası emeklilik 2020 yılında sigortalı olan şahıslar  01 Mart 2020 tarihinden 31 Mayıs 2020 tarihine kadar bankadan aylık 1,28’lik faiz oranı ile 48 ay kredi alabilme hakkına sahip olmaktadır.  SGK ile T.C. Ziraat Bankası arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre; SGK’ya borçlu olan kişiler borçlarını Ziraat Bankası’ndan kredi çekmek sureti ile ödeyebilecekler.

Emekli Olma İmkanı Ziraat Bankası Emeklilik 2020 Protokolü ile Mümkün

SGK ile Ziraat Bankası arasında yapılan protokol sayesinde 4B kapsamında olan çalışanların sigorta borçlarından dolayı emekli olamayan kendi nam ve hesabına çalışan kişilerin (Bağkur), herhangi bir teminat göstermelerine gerek kalmadan kredi kullanarak emekli olabilecekleri belirtilmiştir. Bu imkandan yararlanmak isteyen sigortalıların ilk aşamada başvurularını Sosyal Güvenlik Kurumları ilgili Müdürlüklere yapmaları gerekmektedir. Sigortalı olan şahısların  sigorta prim borçlarını peşin ödemeleri halinde emekli olabileceklerine dair yazı ile birlikte Ziraat Bankası şubelerine müracaat etmeleri emeklilik hakkı elde etmelerini sağlayacaktır.

Ziraat Bankası emeklilik 2020 protokolüne göre; kredi kullanma sureti ile borçlarını ödeyen sigortalılara emekli aylıklarının bağlanması mümkündür. Sigortalıların bankadan kullandıkları kredi borçların da emekli aylıklarından taksitler halinde kesileceği belirtilmektedir. Sigortalılar 31 Mayıs 2020 tarihine kadar bankadan 1,28 faiz oranı ile 48 ay vadeli kredi çekebileceklerdir. Emeklilik hayali kuran herkes bu imkandan yararlanabilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.