2021 Engelli Maaşı Ücretleri Ne Kadar Oldu?

2021 Engelli Maaşı

Türkiye gündemini şu sıralarda ciddi olarak meşgul etmekte olan 2021 engelli maaşı ücretleri ne kadar oldu sorusunun cevabı devlet nezdinde kesinleşti. Yeni yıla yaklaştığımız şu günlerde insanlar, aslında devletin sosyal destekleri ve maaşları ile alakalı olarak tüm seçenekleri enine boyuna araştırma yoluna gitti deme şansına sahip durumdayız.

Engelli maaşı ile alakalı olarak özellikle devlet, her sene enflasyon oranlarını dikkate alarak maaşlar ile alakalı olarak çok daha alternatifli seçenekleri sunar. Bilindiği üzere engelli için olduğu kadar evde engellilere bakan evde bakım maaşı verileri de 2021 yılı için ciddi anlamda merak ediliyordu. Detaylar artık hemen hemen netleşti ve bizde sitemiz içerisinde bunları sizlere sunma yoluna gideceğiz.

2021 Engelli Maaşları Ne Kadar?

Engellilik oranınız bu anlamda devletten alacağınız maaşlar ile alakalı olarak dikkatleri çekiyor. Resmi olarak hastanelerden engelli raporu almak istediğinizde değerlendirme %40 ile %69 arasında yapılır. %70 ve sonrasında %90 oranında yapılır. Ancak maaş kademesi olarak sadece iki kademe dikkate alınır.

Bu kademelere göre de devlet insanlara çok çeşitli seçenekler sunar. 2021 yılında engelli, sakat aylığı ile alakalı olarak araştırmaların cevabını daha fazla uzatmadan vermek istiyoruz.

  • %90 Bakıma Muhtaç Engelli Maaşı: 889,44 TL (2020 yılında 763,69 TL)
  • %40 – %69 Engelli Maaşı: 592,96 TL (2020 yılında 509,13 TL)

Yani genel olarak baktığımız zaman genel itibari ile 100 TL ya da 130 TL gibi bir zam kendisini gösteriyor demek yanlış olmaz sanıyorum. Engelli maaşlarında özellikle devlet, bu zammı Ocak ayı maaşına yansıtacak. Dolayısı ile maaşlarınızı bir ay sonra zamlı olarak alma şansına sahip olacaksınız.

2021 Engelli Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Bakıma muhtaç durumda olan %90 üzeri engelli vatandaşlarımıza bakmak ile resmi şekilde yükümlü olan kişilere de zaman içerisinde maaş bağlandı diyebiliyoruz. 2021 yılının özellikle bu anlamda maaşlara etkisinin de kısmen olumlu olduğunu söylemek mümkün. 2021 evde bakım maaşı aşağıdaki gibidir;

  • Engelli Evde Bakım Maaşı: 1,612 TL (2020 yılında 1,384,59 TL)

olarak dikkatleri çekiyordu. Şu sıralarda bu sevindirici gelişmeler de aslında hem engelli vatandaşlarımız için hem de engelli evde bakım maaşı alanlar için yüz güldüren gelişmeler demek yanlış olmaz sanıyorum.

2021 Engelli Maaşı Yatırma Tarihleri

Devlet, engelli maaşlarını yatırırken TC kimlik numaranızdaki haneleri dikkate alarak yatırır. Aslına bakarsanız yıllardır uygulanmakta olan yatırma tarihleri 2021 yılı için de resmi olarak uygulanacaktır.

  • Doğum tarihlerinin son rakamları 0 ile 5 olan hak sahibi kişiler maaş ödemelerini her dönemin 5. gününde almaktadır.
  • Doğum tarihlerinin son rakamları 1 ile 6 olan hak sahibi kişiler maaş ödemelerini her dönemin 6. gününde almaktadır.
  • Doğum tarihlerinin son rakamları 2 ile 7 olan hak sahibi kişiler maaş ödemelerini her dönemin 7. gününde almaktadır.
  • Doğum tarihlerinin son rakamları 3 ile 8 olan hak sahibi kişiler maaş ödemelerini her dönemin 8. gününde almaktadır.
  • Doğum tarihlerinin son rakamları 4 ile 9 olan hak sahibi kişiler maaş ödemelerini her dönemin 9. gününde almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.