Corona (Korona) Virüs için Alınması Gereken Önlemler Neler?

Corona (Korona) Virüs için Alınması Gereken Önlemler

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte corona (korona) virüs için alınması gereken önlemler neler sorusuna yakından bakış atacağız. Türkiye genelinde her geçen gün büyüyen ve gelişen riskler arasında kendisini gösteren bir hastalıktan bahsediyoruz. Dünya genelinde an itibari ile kırmızı alarm ilan edilmiş durumda. Hal böyle olunca da insanlar ister istemez buna karşı bir önyargı halinde. Devlet, reklam filmleri ile de bilgilendirme metinleri ile de sürekli insanlara fikirler sunuyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’da bu süreç içerisinde yoğun mücadele içerisinde diyebiliriz. Bu anlamda sizlere hemen en genmiş kapsamlı şekilde bilgiler sunmak ve fikir edinmenizi sağlamak istiyoruz.

Coronavirüs (Kovid 19) için Alınması Gereken Önlemler Listesi

Devlet, her geçen gün bu anlamda bilgilendirmeler yapıyor. Sokağa çıkma yasağı almamak için insanların sürekli bireysel manada daha ideal seviyeye gelmesini hedefliyor. İnsanların kendi karantinasını oluşturması için de bilgiler sunuluyor. Bu noktada bizde elimizden geldiğince kapsamlı bilgileri sizlere sunma yoluna gidiyoruz. Devletin bu anlamda koronavirüsten korunmak için 14 kural maddeleri mevcut. Ancak uzmanları da fikirlerini sizler için derlemek istedik.

Koronavirüs 14 Kural

Ellerinizi Sürekli Yıkayın, Dezenfekte Edin

Öncelikle virüsün sürekli tutunmaması için ellerimizi belirli aralıklar ile doğal sabun ile yıkayın. Doğal sabun, dezenfektan etkisi çok daha ideal olan temizleyicilerden birisi. Sıvı sabunlara nazaran daha etkilidir. En az 20 saniye boyunca ve saatte bir olacak şekilde sabunlayın. Sabuna erişiminiz yoksa yanınızda taşınabilir kolonya bulundurun. Ya da bununla birlikte sıvı temizleme jeli bulundurarak ellerinizi sürekli temiz tutun. Ellerinizi asla ve asla yüzünüze, gözünüze, burnunuza ya da ağzınıza değdirmeyin.

Öksürürken, Hapşırırken Kendinizi ve Çevrenizi Koruyun

Öksürme ve hapşırma, özellikle bu virüsün çevreye yayılımı açısından en tehlikeli iki insani olgu olarak karşımıza çıkar. Bu neden dolayısı ile her ne olursa olsun öksürürken ya da hapşırırken ağzınızı temiz bir bez ya da kolonyalı mendil ile kapayın. Eğer ki yanınızda bunlar yok ise kolun dirsek kıvrımının iç kısmı ile ağzınızı kapatarak ağzınızdan çıkan salgının yayılmasını engelleyin.

Misafir Kabul Etmeyin, Seyahatlerinizi Erteleyin

Coronavirüs, ciddi manada tehlike arz eden hastalıklardan birisi. Bu neden dolayısı ile büyük ülkeler her türlü seyahatleri durdurdu. Türkiye’de belediye otobüslerine karşı dahi ciddi manada sınırlamalar getirildi. Öncelikle evlerinize dışarıdan ne olursa olsun misafir kabul etmeyin. Bununla birlikte seyahat planlarınızın amacı her ne olursa olsun erteleme yoluna gidin. Bu, virüsü kapma ya da yayma olasılığınızı en aza indirir.

Kıyafetlerinizi 60 – 90 Derece Isıda Temizleyin

Birçok insanın bildiği üzere sıcak su, ciddi manada mikropların ölmesine engel teşkil eden unsurlardan birisi olarak dikkatleri çekiyor diyebiliriz sanırım. Giydiğiniz kıyafetleriniz için de dezenfekte anlamında bu konunun büyük önem arz ettiğini biliyoruz. Bu neden dolayısı ile tüm kıyafetlerimizi 60 ile 90 derece ısı oranında yıkamayı özen gösterin.

Yurtdışı Dönüşünde Evlerinizde Kendi Karantinanızı Oluşturun

14 gün evde kalma kuralı, ciddi manada fark yaratan önemli unsurlardan birisi olarak dikkatleri çekiyor. Yurtdışından gelenler için özellikle 14 gün boyunca evde kalarak bireysel karantina alması çok büyük önem arz eder. Bununla birlikte yine eve misafir kabul etmemek ve evi belirli aralıklar ile sterilize etmek bu noktada yine önemli diğer faktörler arasında yer alır.

Koronavirüs Belirtilerini Gösterdiğinizde Hemen Hasteneye Gidin

Koronavirüs belirtileri dünyanın her yerinde aynı belirtileri gösterir. En büyük belirtisi de yüksek ateştir. 38 derece ve üstü bu anlamda risk grubu anlamına gelir. Bununla birlikte beraberinde kuru öksürük, halsizlik ve bilhassa nefes darlığı ciddi manada önemli belirtiler arasında kendisini göstermiştir. Nitekim coronavirüs belirtileri kendisini gösterdiğinde en yakın hastaneye başvurmayı ihmal etmeyin.

Sıvı Ağırlıklı Beslenin, Lifli Gıdalar Tüketin

Sıvı ağırlıklı beslenmek, bu noktada metabolizmanızı ciddi manada hızlandırır ve bağışıklığı kuvvetlendirir. Bu da hastalık ile mücadele konusunda çok büyük bir dirayet demektir. Bu nedenle düzenli beslenme ve özellikle günlük en az 2,5 litre su tüketimi çok önemlidir. Salatalık, kabak, domates ya da benzeri lifli gıdaların tüketimine de ağırlık verin. Sağlıklı bir yaşam için en önemli adımları atmış olun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.