2020 Yılında En Düşük Emekli Aylığı 1500 TL Oldu

Emekli Aylığı

Corona virüs önlemleri kapsamında alınan önlemler kapsamında 2020 yılında en düşük emekli aylığı 1500 TL oldu. Bildiğimiz gibi an itibari ile tüm dünya ciddi bir teyakkuz halinde ve her geçen gün daha da büyüyen seçenekler söz konusu. 2020 yılı ile alakalı olarak virüsün ekonomik anlamda da insanları etkilememesi için bir dizi önlem planı hazırlandı. Bu önlemlerin geneli de yine devletin ekonomik anlamda sürekliliğini devam ettirmesi adına ciddi şekilde önem arz ediyor. En düşük emekli aylığı ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama herkesi memnun edecek nitelikteydi.

En Düşük Emekli Aylığı 1500 TL

Corona virüs neticesi ile birlikte an itibari ile işletmeler ciddi anlamda zarara uğrarken bazı işletmeler de devletin yayınladığı genelge ile kapatıldı. Bu genelge, kısa bir zaman dilimi içerisinde tüm Türkiye genelinde umuma açık alanların kapatılması üzerine bir genelge idi. Devlet, insanların sosyal ve ekonomik yaşantılarının etkilenmemesi için bir dizi önlemler alma yoluna da gitti.

Alınan önlemlerden birisi de en düşük emekli aylığı ile alakalı açıklanan karardı. Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs 2020 itibari ile en düşük emekli maaşının 1500 TL’ye çıkarıldığını açıkladı. Yani an itibari ile emekliler içerisinde maaşı 1500 TL altında olan herhangi bir kimse kalmayacak. En düşük emekli aylığı ile alakalı olarak alınan bu önlemler ciddi anlamda herkesin ilgisini çeker nitelik taşıdı. Tabi ki sadece emekli aylıkları ile bu anlamda somut adımlar atılmadı. Birçok farklı noktada ekonomik anlamda gelişmeler yaşanacak. Virüs ile mücadele esnasında hem bireylerin hem de firmaların çıkarları en ince ayrıntısına kadar gözetilme yoluna gidecek.

Corona Virüs Önlemleri

Ekonomik Anlamda Yeni Adımlar Atıldı

Türkiye Cumhuriyeti devleti, kısa zaman içerisinde edindiği ekonomik başarı ile tüm dünya genelinde gündem olan ülkelerin başında geliyor. Corona virüs kapsamında ekonomik önlemlerin açıklanması ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünya genelinde en çok ön planda olan isimlerden birisi haline geldi.

En düşük emekli aylığını 1500 TL yaparak bu anlamda insanların yaşam standartlarının olumsuz etkilenmemesini sağladı. Aynı zamanda bayram öncesinde verilen 1000 TL’lik prim Nisan ayı başına çekildi ve bu anlamda insanlara ekstra avantajlar sağlandı. Kısacası devlet, ekonomik anlamda halkının bu corona virüs ile mücadele döneminde sorun yaşamaması için çaba sarf etti. An itibari ile rakamlar ciddi manada yükselişte ve insanlar ciddi anlamda korkuyor. Tabi ki ekonomik anlamda firmaların da çıkarını gözetecek belli başlı somut adımların atıldığını net olarak söyleyebiliriz. Şimdi bu anlamda bazı maddeleri kısa ve öz olarak inceleyecek olursak;

  • 20.000 öğretmen adayının atamaları gerçekleştirildi.
  • Üniversite ve tüm okul düzeylerinde uzaktan eğitime geçildi.
  • Birçok sektörde vergi ödemeleri belli bir süre ertelendi.
  • Havayolu taşımıcılığında şehirlerarasında %18 KDV oranı %1’e indirildi.
  • Konut kredilerinde ki %20 peşinat zorunluluğu %10’a düşürüldü.
  • Maddi olarak zor durumda olan şirketlere ve kişilere kredilendirme sürecinde kolaylıklar sağlanacak.
  • Kredi ödemelerinde cüzi gecikmelere karşı esneklik sağlanacak.

genel itibari ile insanlar için ekonomik ve sosyal anlamda ciddi anlamda önem arz eden bazı seçenekler kendisini gösteriyor olacak. Bu gibi durumlarda devletlerin ekonomik durumları her şeyden çok daha fazla önem arz eder. İnsanların sosyal statülerini korumaları ve buna yönelik olarak hareket etmeleri de ekstra fark yaratan bir diğer unsur.

Devlet, hastalığın yayılma seviyesini dikkate alarak yakın bir zaman dilimi içerisinde daha yeni önlemler alabilir. Bu önlemler ile alakalı olarak da insanların sosyal yaşantılarını kontrol altında tutmak esas olacaktır. Yakın bir zaman dilimi içerisinde daha farklı konular hakkında bilgileri sizlere sunma yoluna gideceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.