Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Yardımı Nedir? Ne Kadar?

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Yardımı

Corona virüs kapsamında alınan ekonomik tedbirlerden birisi olan ekonomik istikrar kalkanı paketi yardımı resmen devreye alınıyor. Devlet, özellikle muhtaç ailelerin bu durumdan etkilenmemesi için 2 Milyar TL gibi ek bir ödenek ayırdı. Bu ödenek ile birlikte esas amaç, ülkemizde ki zor günlerde mağdur ailelerin daha da kötü hale gelmemelerini sağlamak ki kısa süre içerisinde fark yaratan unsur olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıkladığı corona virüs önlem paketi ile birlikte bu paketi de resmen açıkladı ve artık paket resmen devreye girdi. Peki nedir bu paket? Hemen sizleri bu anlamda bilgilendirme yoluna gidelim.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Nedir?

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi, corona virüs kapsamında insan yaşantısının olumsuz etkilenmemesi ve devlet hazinesinin de bu anlamda zarar etmemesi için hazırlanmış olan ekonomik denge ve yardım plan paketidir.

Türkiye genelinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında kısa süre içerisinde birçok farklı sosyal yardım projesi yürütülmeye başlandı. Bilindiği üzere sosyal devlet olmanın en önemli yanlarından birisi de ekonomik anlamda zor durumda olan ailelere yardım eli uzatmak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ekonomik istikrar kalkanı paketi kapsamında yardımların kısa bir zaman dilimi içerisinde başlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç gün öncesinde corona virüs tedbirleri kapsamında bir ekonomi paketi açıklamıştı. Bu paket kapsamında aynı zamanda muhtaç ailelere yapılan 2 Milyar TL ek yardım ödeneği de yer alıyordu. Nitekim bu yardım ödeneğinin kısa süre içerisinde insanlara ulaştırılacağı da resmi olarak açıklandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi, Muhtaç Aile Yardımı Ne Kadar?

Devletimiz, bu kriz ile dolu dönemi ekonomik anlamda da idari anlamda da en iyi şekilde atlatabilmek için her anlamda alternatifleri düşünülmüş olan bir ekonomi paketi ile atlatmayı hedefliyor. Öncelikle bilinmesi gerekiyor ki Türkiye genelinde birkaç senelik dilim içerisinde ciddi manada ekonomik gelişim görülüyor. Bu ekonomik gelişim ile birlikte sosyal devlet politikası sayesinde muhtaç ailelere de maddi yardımlar azami dikkat ile iletilmeye başlanıyor.

Muhtaç aile maddi yardımları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında tüm ailelere ulaştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2 Milyar TL ek yardım ödeneğinin insanlara peyder pey ulaştırılması için somut adımlar atılmaya başlandı. Bununla alakalı olarak ilk açıklamalar ise Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi. Bakan Selçuk’un açıklamalarından derlenen en önemli nokta şu şekildedir; “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; hali hazırda Bakanlığımızın düzenli sosyal yardımlarından faydalanan ihtiyaç sahibi 2 milyon hanenin tamamı 1.000 TL nakdi destekten yararlanacaktır.

Yakın bir zaman dilimi içerisinde hali hazırda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde kayıtlı olan muhtaç aileler öncelikli olarak yeni başvurular da alınacak. An itibari ile bu yardım ödeneği için ek ödenek olarak 2 Milyar TL gibi bir rakam ayrılmış durumda. Bu da zor durumda olan 2000 aileye yapılacak olan çok ciddi bir maddi yardım olarak dikkatleri çekecek.

Yardım Ödemeleri Nereye Yapılacak? Ne Zaman Yapılacak?

Ekonomik istikrar kalkanı paketi muhtaç aile yardımı ödemeleri ne zaman ve nereye yapılacak sorusunu ciddi anlamda fazla insan soruyor. Mart ayının sonu ya da en geç Nisan ayının ilk haftası itibari ile ödemeler ailelere yapılmaya başlanacak. Bununla alakalı olarak ödenek planlama haritasına harfiyen uyularak hareket edildi diyebiliriz.

Her muhtaç aile için 1000 TL olacak şekilde amaç, 2000 civarında zor durumda olan aile için en ideal şekilde yardımları yaparak kriz yönetimini en iyi şekilde sağlamak. Yardım ödemeleri, yine bakanlık tarafından her zaman olduğu gibi PTT Bank hesaplarına TC kimlik numaranız üzerinden yapılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.