Polislerde İlk Görev Yeri Nasıl Belirlenir

İnsanların hayalindeki mesleklerden bir tanesi olan polislik için belli aşamalardan geçilmesi gerekmektedir. Söz konusu aşamaları başarı ile tamamlayan kişiler polis olabilmekte ve Emniyet Teşkilatında görev yapabilmektedir. Bu aşamadan sonra da yeni polis olmuş olan kişilerin soruları başlamaktadır. Polislerde ilk görev yeri nasıl belirlenir? Nereleri tercih edebilirim? Gibi sorular mesleğe yeni başlayacak olan kişilerin en fazla sorduğu sorular arasında bulunmaktadır. Bu yazımızda mesleğe yeni başlayacak olan kişilerin sorularına cevap vermeye çalışacağız. Böylece polisler nerede görev yapabileceklerine dair bazı fikirler oluşturabilecek ve buna bağlı olarak da planlarını daha rahat bir şekilde yapacaklardır.

Polislerde İlk Görev Yeri Nasıl Belirlenir ve Geçmişteki Kura Yöntemi

Polislerde ilk görev yeri nasıl belirlenir sorusunun cevabı zaman içinde değişmiştir. Şöyle ki geçmişte uygulanan yöntemler şimdilerde kullanılmamaktadır. Bundan dolayı da bu konuyla ilgili bilgi alırken güncel bilgi olduğuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi durumda bu bilgiler sizi sıkıntıya düşürebilir. Geçmişte polislerin görev yerleri kura ile belirlenmekteydi. Bu işlem yapılırken de kendi içinde bir düzen bulunur ve mesleğe yeni başlayacak olan polisler buna uygun olarak kura çekimine katılırdı. Öncelik derece yapan kişileri verilir ve bunlar açıktan istedikleri illeri tercih edebilmekteydi. Diğer kişiler ise başarı sırasına uygun olacak şekilde sırayla kura çekerdi. Yani kişilerin ilk görev yerleri bir anlamda şans faktörüne bağlı olarak şekillenirdi. Bu aşamadan sonra ise kişilere becayiş yapma fırsatı verilirdi yani adaylar diğer arkadaşlarıyla görev yerlerini değiştire bilmekteydi. Fakat söz konusu yöntem artık uygulanmamakta ve polislerin ilk görev yerleri daha farklı bir şekilde belirlenmektedir.

Polislerde İlk Görev Yeri Nasıl Belirlenir ve Başarı Sırasının Önemi

Polislerde ilk görev yeri nasıl belirlenir sorusunun cevabı günümüzde daha farklıdır. Adaylar görev yerlerini başarı sıralarına göre belirlemektedir. Dolayısıyla adayların aldıkları eğitime bağlı olarak göstermiş oldukları başarı son derece önemlidir. Başarılı olan kişilerin istedikleri illere gitme fırsatı biraz daha artarken başarısız olan kişilerin istedikleri yerlere gitme olasılığı daha da düşmektedir. Günümüzde yapılan görev yeri dağılımı bir önceki kura sistemine oldukça benzemektedir. Fakat birebir aynı değildir ve ciddi bir farklılık bulunmaktadır. Polise ihtiyaç olan iller belirlenmekte ve bununla ilgili bir liste yapılmaktadır. Daha sonra ise adaylar başarı sırasına göre bunlar arasından istediklerini tercih etmektedir.

Yani kura ile şans faktörü tamamen ortadan kaldırılmıştır. Polislerde ilk görev yeri nasıl belirlenir sorusunun cevabı bu şekildedir. Daha önceki yıllarda uygulanan yöntemde becayiş şansı adaylara verilmekteydi. Fakat bu yöntemde becayiş şansı verilmemektedir. Bunun temel nedeni ise adayların zaten istedikleri iller seçmesi ve buna bağlı olarak da değiştirmek istememektedir..

Polislerde ilk görev yeri nasıl belirlenir konusu genel hatlarıyla bu şekildedir. Burada bilinmesi gereken önemli bir husus bulunmaktadır. İllerin olduğu liste Polis Akademisi ve ilgili birimler tarafından belirlenmektedir. Yani bütün iller o listede yer almak zorunda değildir. Adaylarda sadece burada yer alan illerden bir tanesini tercih edebilmektedir. Dolayısıyla da okulun en başarılısı ülkemizde bulunan istediği ile değil listede yer alan istediği ile gitmektedir. Burada adayların dikkat etmesi gereken bir başka husus ise zorunlu doğu görevi ile ilgilidir. Seçim yaparken bunu da dikkate almanız çok önemlidir. Aksi takdirde belli bir süre istediğiniz ilde görev yaparken doğu görevi için istemediğiniz bir ile gitme durumunuz olabilmektedir. Kısaca adayların okuldaki eğitimlerine ve seçim yaparken de doğu görevine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.