DJ Nasıl Olunur? Ne Kadar Para Kazanır? Eğitimi Nasıl?

DJ Nasıl Olunur?

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte DJ nasıl olunur, ne kadar para kazanır ve eğitimi nasıl gibi sorulara yanıt vermek istiyoruz. YouTube fenomenlerinden de birisi olan Doğuş Çabakçor, bu anlamda gençlerin en çok feyz aldığı kişilerden birisi olarak dikkatleri çekiyor. Tabi ki Kerimcen Durmaz gibi örnekler de var ancak bu alanda Çabakçor en iyilerden birisi olarak dikkat çekiyor.

DJ, müzik altyapısı açısından son derece iyi eğitim almış ve ses mühendisliğini en iyi şekilde yapabilen kişiler olarak dikkat çekiyor. Tabi ki birçok kişi bu mesleki alan ile alakalı olarak ent bilgi sahibi değil. Bizde elimizden geldiğince sizleri bu mesleki alan noktasında bilgilendirme yoluna gideceğiz.

DJ Nedir, Kimdir?

DJ (Disk Jokey), müzik altyapılarını ve ses cihazlarını en iyi şekilde kontrol ederek müzik altyapıları oluşturan, geçiş efektleri sağlayan ve müzik akışı yöneten kişilerdir.

DJ aslında geçmişte son derece basit bir mesleki alan olarak görülüyordu. Ses teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte müzik mühendisliği açısından çok ciddi anlamda önemli hale geldiler. Tabi ki birçok kişi bu anlamda eğitim almak istiyor ancak bununla alakalı olarak da bilgiler sunmak istiyoruz sizlere.

DJ Nasıl Olunur?

Günümüz DJ’leri, müzik sistemleri ve yazılımları konusunda kullanmaya yetkin kişiler olmak durumundadır. Tabi ki bunun için herhangi bir uzman eğitimine gerek yoktur. Günümüz müzik altyapıları bilgisayar yazılımları ile dahi oluşturulabilir. Ancak Disk Jokey dediğimiz hadisede kişiler genel olarak müzik kabinlerini kullanarak bu altyapıları oluştururlar.

DJ olabilmek için müzik kabinleri ve ses sistemlerinin yönetimi konusunda uzman olmak durumundadır. Tabi ki aranjörlük ile kesinlikle karıştırılmamalıdır. DJ olmak, özellikle günümüzde ciddi manada önem arz eden seçenekler arasında yer alır ve ekstra herhangi bir eğitime gerek yoktur.

DJ’lik Eğitimi Nerede Alınır?

Bu işi yapanlar genellikle kendilerini geliştirirler. Bunun herhangi bir eğitimi yoktur. Yazılımlarını ve kabin sistemlerini kullanarak eğitimler almak ve kendinizi geliştirmek önemlidir. Bunun dışında herhangi bir şekilde alternatif eğitim söz konusu nedir. Ses mühendisliği eğitimleri konusunda özel olarak eğitim veren kurumlar mevcut. Bu kurumlara giderek bu gibi alternatif ses uygulamaları konusunda eğitim talebinde bulunabilirsiniz. Ancak bu tamamen kendinizi geliştirmek ile alakalı olarak bilgiler sunulmalıdır.

DJ Maaşı Ne Kadar? Ne Kadar Para Kazanır?

Ozan Doğulu, Suat Ateşdağlı, Doğuş Çabakçor ve daha birçok farklı isim bu alanda ciddi manada kendisini kanıtlamıştır. İyi bir DJ olarak tanınıyorsanız gecelik tek bir organizasyonda dahi 50,000 TL ile 200,000 TL aralığında gelirler elde edebilirsiniz. Duruma göre gelirleriniz değişiklik gösterebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.