2020 Acil Tıp Teknisyeni Maaşları Ne Kadar ?

2020 Yılı Acil tıp teknisyenliği sağlık sektöründe çok kritik ve çok önemli olan bir meslek olarak karşımıza çıkmaktadır. Hastalara ilk müdahaleleri yapmak, ambulanslarda çalışmak ve hasta olan kişi ile hastaneye kadar olan yolculukta ilgilenmek acil tıp teknisyenin görevidir. Bu teknisyenlerin çalışma koşulları oldukça zordur. Bu sektörde görev yapan kişiler çoğunlukla Sağlık Meslek Lisesi mezunlarıdır. Acil tıp teknisyenliği maaşları devlet kurumunda ya da özel kurumlarda çalışmaya göre farklılık gösterir. Diğer meslek gruplarına göre maaşları bir ailenin geçimi için son derece idealdir. Bu nedenle günümüzde insanlar tarafından sıklıkla tercih edilmekte olan bir meslek grubudur. Bu sektörde çalışan kişiler 3000 TL ila 5000 TL arasında bir ücret almaktadır.

2020 Nasıl Acil Tıp Teknisyeni Olunur

Günümüzde acil tıp teknisyeni mesleğini icra etmek isteyen oldukça fazla kişi vardır. Hepsinden önce bu mesleğe sahip olmak isteyen kişiler mesleğin getirmiş olduğu şartları iyi bilmelidirler. Herhangi bir sağlık görevlisinin sahip olması gereken kimi sorumluluklar vardır. ATT mesleğini yapacak kişiler eğitimden ziyade sakin, soğukkanlı, titiz, nazik ve empati yeteneğine sahip bireyler olmalıdırlar. Stres anında doğru ve hızlı karar verebilmedirler.  Acil tıp teknisyeni nasıl olunur sorusunun yanıtını merak eden pek çok kişi vardır. Bu mesleği icra edebilmek için teknik ve mesleki liselerden mezun olmak ve üniversite sınavına girerek bir akademik öğretimi tamamlamak gerekmektedir.

Acil Tıp Teknisyenlerinin Görevleri Nelerdir?

Bir acil tıp teknisyeni personeli rahatsızlık geçiren kişilere, yaralılara ilk müdahaleyi yapan kişidir. Onların yaralarını sarar ve gereken durumlarda tedavi eder. Kimi zaman hastaları hastaneye ulaştırana kadar sağlığını ve bilincini yerinde tutmaya çalışır. Bir ATT yaralanan kişilerin kanamaları ile ilgilenir, önler ve gerektiğinde tedavi işlemi gerçekleştirebilir. Yine ATT olan kişi, bireylerin yaralarını ve rahatsızlıklarını tespit eder, gerektiğinde ilk müdahaleyi yapar. Eğer hasta nefes alamıyorsa suni teneffüs işlemini gerçekleştirebilir. Bunların yanı sıra yangın gibi felaketlerde zehirlenme durumu ile karşılaşanlara zehirleri maddelerden kurtarmak için yardımcı olur. Krize giren, şoka giren kişilere ilk müdahaleyi yapar, kimi durumlarda hastaların şekerini ve tansiyonunu ölçer. Gerektiğinde enjeksiyon işlemi de yapabilirler.

2020 Acil Tıp Teknisyenleri Çalışma Şartları

Günümüzde acil tıp teknisyenleri çalışma koşulları epey zor olmakla beraber, pek çok insan tarafından tercih edilmekte olan bir meslek grubu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir ATT personelinin sel, yangın, deprem ve trafik kazaları yaşanan olumsuz durumlara göğüs germeleri gerekir. Bu bakımdan söyleyebiliriz ki bu sektörde çalışma şartları epey zorlayıcıdır. Çünkü hastaların yanı sıra hasta yakınlarıyla da iletişim kurmak durumundadır. Diğer yandan ATT gece nöbetleri de tutar ve olağanüstü hallerde çalışma saatleri zorunlu olarak artar ve çok yorucu olabilir. Acil tıp teknisyeni hem bir sağlık kuruluşu içinde hem de mobil olarak ambulansta görev yapabilir.

Devlette ATT Maaşları Ne Kadar Oldu?

ATT olarak görev yapan kişiler epey zorlayıcı şartlarda çalışmakla beraber ruhsal ve fiziksel olarak yıpranmaktadırlar. Bu kadar zorlayıcı bir görevi icra eden kişilerin her ne kadar yüksek maaşta çalışmaları beklense de umulduğu gibi değildir. Bir ATT’nin maaşı devlette ya da özelde çalışmasına göre farklılık gösterebilmektedir. Herhangi bir devlet kurumunda çalışan ATT personeli maaşı 3000 TL civarında olmakla beraber döner sermaye ile birlikte 5000 TL’ye kadar ulaşabilmektedir. Bunun yanı sıra personelin tuttukları nöbet günleri de maaşlarını yükseltmektedir. Nöbet tutarken almış oldukları ücret oldukça iyidir.

Özelde Acil Tıp Teknisyeni Maaşları Ne Kadar?

Kişinin acil tıp teknisyeni olarak aldığı maaş özel veya devlet kurumu olmasına göre farklılık gösterir. Eğer kişi özel sektörde çalışmakta ise muhtemelen devlet bünyesinde olan diğer personellere göre daha az bir ücret alacaktır. Hatta bu sektörde yeni işe başlayan kişilerin aldıkları ücretler daha da azdır. Özel kurumlarda alınan ücretler kurumdan kuruma farklılık göstermektedir. Aldığı eğitimler neticesinde ATT olan bir kişi eğer özel sektörde işbaşı yapacaksa 3000 TL civarında bir ücretle başlayacaktır. Özel kurumlar ATT’ler için biraz daha zorlayıcı olmaklar beraber iş performansına göre ücretlendirmelerinde iyileşmeye gidilebilinmektedir. İş performansı iyi olan, mesaiye kalan ve nöbet tutan ATT’lerin maaşı son derece dolgun olmaktadır.

Zabıta Maaşları Ne Kadar ?

Sözleşmeli Er Maaşı Ne Kadar ?

Askerlik Yol Parası Ne Kadar ?

2 thoughts on “2020 Acil Tıp Teknisyeni Maaşları Ne Kadar ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.