Diş Hekimi Nasıl Olunur? Şartları Nelerdir?

Diş Hekimi Nasıl Olunur?

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte diş hekimi nasıl olunur, şartları nelerdir gibi soruların yanıtlarını verme yoluna gideceğiz kapsamlı şekilde. Bildiğimiz gibi ülkemizde üniversitelerde özellikle en çok tercih edilen bölümlerden birisi olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Tabi ki bu bölümde okumak sandığınız kadar kolay bir şey değil. Birçok kişi bu anlamda bilgi edinmek istiyor ve bizde elimizden geldiğince sizlere fikirler sunma yoluna gideceğiz. Soru ve sorunlarınızı yorum alanlarımızdan bizlere sorabilir ve fikir edinebilirsiniz.

Diş Hekimi Nedir, Kimdir?

Diş hekimi, sağlık sektörünün ağız ve diş sağlığı bölümü için eğitim almış ve gerekirse alt dallarında uzmanlaşmış olan diş doktorları diyebiliriz.

Türkiye genelinde özellikle devlet, zaman içerisinde ağız ve diş sağlığı konusunda çok çeşitli yatırımlar yaptı. Bu yatırımlardan en önemlisi de her şehre Diş Hastaneleri yapıldı. Artık devlet, kendi kadrosunda çok daha fazla diş hekimi istihdam ediyor ve diş polikliniklerini devlet hastanelerinin bünyesinden kopararak ayrı bir hastane yapılanması haline getiriyor. Peki diş hekimi nasıl olunur? Hangi bölüm okunmalıdır?

Diş Hekimi Nasıl Olunur?

Öncelikle diş hekimliği de bir tıbbi alandır ve buradan mezun olduğunuz zaman doktor olacağınızı unutmayın. İnsanların özellikle günlük yaşantılarında dahi en çok ihtiyaç duydukları mesleki alanlardan birisi olduğunu da net bir şekilde söyleyebiliriz. Genel olarak diş hekimi olma aşamaları aşağıdaki gibidir;

  • Öncelikle üniversite sınavlarında Diş Hekimliği Fakültesi bölümünü kazanacak puanı kazanın ve bölüme girmeye hak kazanın.
  • Diş Hekimliği Fakültesi eğitim süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir.
  • Buradan başarılı bir şekilde mezun olduktan sonra eğitmen olmak için DOKTORA yapabilirsiniz.
  • Bununla birlikte Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) kazanarak herhangi bir diş hekimliği alanında uzmanlaşma şansına erişirsiniz.
  • Mezun olduktan sonra KPSS lisans sınavından yüksek puan alarak devlet hastanelerine diş hekimi olarak atanabilirsiniz.
  • Diş hekimleri, özel muayenehane açma yetkisine de sahiptir.
  • Bununla birlikte diş hekimliğinde de gelişen teknolojilere yönelik olarak eğitimler düzenlenir. Hekimler, daha nitelikli hale gelmek için bu eğitimlere katılır ve uzmanlık sertifikası alırlar. İmplant teknolojileri buna en büyük örneklerden birisi olarak da kendisini gösterir.

Diş hekimi maaşları da insanlar nezdinde çok merak edilen unsurlardan birisidir. Kısa ve öz bir şekilde sizleri bu anlamda da bilgilendirecek ve fikir edinmenize yardımcı olacağız.

Diş Hekimi Maaşları Ne Kadar?

Diş hekimleri de doktordur öncelikle bunu dikkate alalım. Diş hekimlerinin devlet hastanelerinde ki maaşı 6,000 TL dolaylarındadır. Bununla birlikte diş hastanelerinin ya da bağlı bulundukları il ya da ilçe devlet hastanelerinin döner sermaye ödeneklerinden de kendi paylarını alırlar.

Özel diş hekimliği muayenesi olan uzmanlar ise hasta yoğunluklarına göre aylık olarak 25,000 TL’ye kadar kazanç elde etme şansına sahip olur. Tabi ki burada insanları memnun etmek ayrıca önemli unsurlardan birisidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.